Slipp glasögon och kontaktlinser med ögonlaser eller linsbyte!

Tillsammans med Memira Eyecenter kommer vi på Thorwaldssons Optik nu även erbjuda ögonoperationer för att bli av med dina glasögon. Vi blir därmed Ölands mest kompletta optiker som erbjuder fler lösningar för alla synfel; närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och ålderssynthet.


Glasögon eller kontaktlinser är inte alltid den bästa lösningen för varje enskild kund. Vi vill kunna erbjuda något som passar fler livsstilar. Därför har vi valt att samarbeta med Memira för att kunna erbjuda en helhetslösning i form av både glasögon och linser som tidigare, men även ögonlaser och linsbyte.

Memira gör idag huvudsakligen synkorrigerande behandlingar och har hjälpt över 150 000 människor till ett liv utan glasögon och linser.

–Ögonlaser är en smärtfri behandling och det tar mellan 5 och 90 sekunder för lasern att korrigera ett synfel, säger Urban Schönbeck, chefskirurg på Memira.

Att genomgå en ögonlaserbehandling är i stort sett lika riskfyllt som linsanvändning då risken för komplikationer är väldigt liten. Och en ögonlaserbehandling ger stor frihet då man slipper krångla med linserna – och det underlättar vardagen.


Har man blivit ålderssynt är en linsbytesoperation ett alternativ istället för progressiva glasögon eller läsglasögon.

– Ett linsbyte tar ca 15 minuter per öga och de flesta ser bra redan samma dag, säger Urban Schönbeck.

Flera av Memiras kunder vittnar om den ökade livskvaliteten efter en linsbytesoperation då de slipper leta efter sina läsglasögon eller försöka hitta skärpan i progressiva glasögonen.

Hos oss kan kunder göra undersökning inför en synkorrigerande operation och kontroller efteråt och därmed slippa resvägen till någon av Memiras andra kliniker före och efter behandling. Själva behandlingen sker på närmaste Memira klinik som finns i Växjö.

För mer information är du välkommen att kontakta vår ansvarie Max som har flera års erfarenhet på Memira innan han öppnade Thorwaldssons Optik. Max nås på telefon 0485-100 21 eller boka tid direkt via Memiras kundtjänst www.memira.se/boka-undersokning/

    Om Memira

  • korrigerar alla synfel – närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och ålderssynthet.
  • Memira genomför över 20 000 operationer varje år.
  • Memiras kirurger har tillsammans gjort över 400 000 operationer.
  • Memira har runt 60 kliniker i Skandinavien och i Norra Europa och nu även samarbete med oss i Borgholm!
  • Ett laseringrepp tar sällan mer än 60sekunder!