Dina ögon är viktiga.

Ibland finns det mer problematik än bara vanliga synfel som behöver annan åtgärd än endast glasögon eller vanliga kontaktlinser. 

Alla våra specialistområden är fokuserade på att lösa ögonrelaterade problem på bästa möjliga sätt. 

Våra specialistområden

Utöver synundersökning och kontaktlinser erbjuder fler områden som just vi är specialiserade på.


Ögonhälsoundersökning

Utöver en noggrann synundersökning behövs ofta en utökad ögonundersökning där ibland diagnostiska ögondroppar krävs som t ex vidgar pupillen för skarpare bild vid ögonbottenbedömning.

Vid t.ex. ögonsjukdomar, ärftliga ögonsjukdomar eller vid

oroväckande symtom.

Speciallinser

Förutom vanlig ordinarie tillpassning utav kontaktlinser tillpassar vi speciallinser för de som vanligtvis inte kan ha kontaktlinser.

Som t ex torra ögon, större synfel eller ögonsjukdomar som keratoconus.

Torra/rinnande ögon

Vid ögontorrhet tittar vi på tårfilmens flöde och körtlarnas funktion. Ofta är det inte ögondroppar som ger den bästa behandlingen. 

Refraktiv kirurgi

Många gillar inte glasögon och kontaktlinser och skulle gärna vilja bli av med dem. Vi kan hjälpa er genom ögonlaser, linsimplantat eller linsbyte att bli kvitt synhjälpmedel.  


Barnundersökning

Vi kollar alltid på samsynen på

barn då det är viktigt för deras synutveckling. Ofta kräver detta fler moment än en vanlig synundersökning samt pupillvidgande droppar som gör som avslappar linsen i ögat helt.


Tandläkarglasögon

Vid kirurgi kan kirurger och tandläkare uppleva problem med nacke, axlar och skuldror pga. dålig ergonomi. 

Vi specialtillpassar glasögon med luppar för att förskjuta bilden i glasen för att rätt ergonomin vid kirurgi ska blir möjligt.