Bågar

Vi har omsorgsfullt valt våra bågar efter mode, stil och funktion från världens alla hörn som t ex Frankrike, Italien, Japan eller Hawaii.

Hos oss kan du välja bågar i olika material så som kolfiber, trä, titan eller aluminium. Även bågar som bara väger något enstaka gram.

Ahlem

Renodlat glasögonvarumärke grundat av Ahlem Manai-Platt 2015 från Paris. Kontroversiella hangdjorda bågar i begränsad upplaga av bästa acetaten från Mazzucchelli och en kärna utav palladium. 

"När det kommer till glasögonbågar är inte alla lika. Kvalitet är inte subjektivt. Vi ägnar mycket uppmärksamhet åt varje enskild detalj och komponent. Det är vad som skiljer oss från mängden" säger Manai-Platt.
I denna strävan efter perfektion har Ahlem skapat en mängd verkligen unika och tilltalande bågar. 

l.a.Eyeworks 

Skapade i Los Angeles i Californien 1979 utav damerna Barbara McReynolds och Gai Gherardi. Deras uppseendeväckande och ocensurerade bågar är som gjorde för glasögonbärare som gillar starka färger och lite galnare former i begränsad upplaga.

l.a.Eyeworks har även en bred upplaga utav häfrigare bågar för mindre ansikten. Vilket brukar vara en raritet inom glasögonbranschen.


Maui Jim

1980 i soliga Hawaii lanserades märket Maui Jim. Idag är Maui Jim det snabbast växande tillverkarna inom polariserande solglasögon i världen. Deras PolarizedPlus 2 teknologi har revolutionerar branschen och erbjuder kontrasthöjande glas i världsklass. För en kund som söker polariserande solglasögon är Maui Jim det bästa av det bästa. 

Ørgreen

Kända för sina minimalistiska, innovativa titanbågar i svala färger som passar utmärkt till scandinaviska ansikten. Designade i Danmark som en hyllning till femtio- och sextiotalets mest hyllade designers. Därefter handgjorda i Japan sedan 1997 med över 100 olika provesser vid tillverkning. 


Tom Ford

Den före detta prisbelönta chefdesignern för Gucci skapade 2005 sitt eget modehus Tom Ford vilket började som ett renodlat glasögonmärke. Han övertygar ständigt med sitt oöverträffliga formspråk och medvetenhet för känsla och stil. 
Markerade, sexiga bågar med attityd men samtidigt eleganta.
 

Taberg

Närproducerade bågar från Taberg i Småland. Gustav Kristensson och Marie-Louise Malmberg tröttnade på massproducerade glasögon och duon beslöt sig för att skapa ett mera hållbart märke med fokus på kvalitet och miljövänliga handproducerade produkter som ska hålla över tid.
Precisa och rena bågar som inte skriker ut för mycket, vilket passar oss skandinavier perfekt. 

Dick Moby

De nederlänska surfarna Tim och Robbert fick en dag nog av allt plast i havet. Vilket ledde till att de skapade glasögonmärket Dick Moby där varje båge är producerad i Italien utav återvunnet eller miljövänligt material. Även fodralen är gjorda utav PETflaskor och återvunnet läder. Bågarna i sig är stilrena och asvlappnade för att matcha deras livsstil.


Ray Ban

Året 1929 hade det amerikanska flygvapnet fått nog av sina opraktiska goggles och gav det ögonmedicinska bolaget Bausch&Lomb i uppgift att utveckla glasögon som minskar störningar från de kraftiga blå och vita våglängderna från himlen. Resultatet blev solglasögonmodellen Aviator med den klassiska G-15 pioneerlinsen som lanserades komersiellt 1937 under varumärket Ray-Ban. Vilket blev en stor succe hos kunderna vilket i sin tur lett till att märket Ray-Ban är ett av dem mest kända glasögonmärkena i världen idag (om inte det mest kända).

Carolina Herrera

Glamorösa femenina bågar i samspråk med 70talets överdimensionerade D-formade acetatbågar. Designade utav venezueliskan men samma namn som bland annat gjort sig känd på att designa Caroline Kennedys bröllopsklänning.


Oakley

Oakley började 1970 som tillverkare av solglasögon för BMXcyklister och har sedan dess erövrat andra sporter.
Fjäderlätta stilrena bågar i bland annat kolfiber och titan för alla typer av sporter. Anpassade för varje sport för optimal kontrast för seendet samt skydd för ögonen beroende på kontaktsporten. 

Om du behöver solglasögon till någon sport eller är ute efter en snabb, fräsch sportig look så är detta märket för dig. 

De Stijl

Skapat av konströrelsen De Stijl. Holländska arkitekter som gjort forskning för vilka vinklar och linjer som är mest behagliga för ögat. Med den samlade kompetensen från både arkitekter och konstnärer är deras produkter väl genomtänkta med innovativa lösningar där teknik, design och funktion samlas till en stilig helhet. 

Vintage

Vill du ha någonting annorlunda men har svårt att hitta det bland moderna bågar.
Oroa dig inte! Vi har även ett sortiment av äldre oanvända bågar. Dessa har ej haft en tidigare ägare.